みついし日記

♪みついし日記♪

今日は、生憎の雨でしたが子どもたちはいつも通りニコニコ笑顔で登園してくれました( ˘ω˘ )

☆集会

子どもたちは、みついしこども園の園歌を元気いっぱい歌っていましたよ(*´ω`*)

副園長先生の話では、真剣な表情で聞いていました(*’▽’)

4月からの楽しかった思い出は、各学年ずつ発表しました(*´ω`*)

小さなお友だちも緊張しながら話してくれましたよ♡

☆シャンシャン星音頭

集会の最後には、みんなで楽しく踊りました(^^♪

☆立腰

PEACH組の子どもたちは、朝の会の間立腰で座ることが出来るように取り組んでいます(*^_^*)

☆給食

ツナねぎご飯・和風ミネストローネ・納豆海藻サラダ

逆上がり大会☆

今日は楽しみにしていた逆上がり大会がありました。

3歳児、4歳児の友だちが応援しにきてくれ、5歳児のお友だちはやる気満々♬

4歳児の時から頑張ってきているのでスムーズに逆上がり出来る子が増えてきましたね。

この高さ物足りない!!!!

少し高くしても「出来るもん。」と挑戦するお友だち。

一人で難しくても諦めず先生と力を合わせて回りました☆

チャレンジ出来たお友だちには嬉しいプレゼントが、、、♡みんなよく頑張りました(^0^)

どんどん高さを高くしていったり、連続してみたりなど自分の目標を立ててこれからも鉄棒頑張っていこうね!!!

最後に・・・

ジェローム先生も頑張りました(笑)

《今日の給食》

・玄米ご飯(ひじきとしらすのふりかけ)・なすの味噌炒め ・納豆(ピーマン)・みそ汁(小松菜)

正しい立腰の姿勢を少しずつ長く保てるようになってきているのでこれからも意識して取り組んでいきます。

Mitsuishi Moments

Today is Tuesday. Did you all have a nice three day weekend? Let’s see what happened at Mitsuishi Kodomoen today.

Ladybug Class were very happy this morning because their cucumber had grown very big!

Two Ladybug friends took the cucumber to the Kitchen so they could eat it for lunch. Thank you Kitchen Staff for cutting up the cucumber. Cut, cut, cut!

Today was a very special day because we had a Road Safety event in the hall. Two police officers came and spoke to everyone about how to cross the road properly.

Listening to the Police Officers was very fun and some kids even got to help them look for the traffic light colors. Did they get the colors in the right order? Yes, they did!

Honeybee Class enjoyed practicing how to use a zebra crossing. Do you remember what to do? That’s right! First, look right, then left, then right again. Raise your right hand and cross the road. Let’s all stay safe!

Today’s lunch was Mackerel with natto, brown rice and miso soup. It was delicious!