みついし日記

Mitsuishi Moments

It’s Monday and all of our Mitsuishi friends are back after the weekend. Honeybee and Ladybug Class love to play outside in the morning, especially on the slide.

Oh look! It’s Nagai Teacher on the Jungle Gym. Honeybee and Ladybug Class love to climb to the top. It’s very high but they never get scared! I wonder what they can see from all the way up there…

After playing outside, it was time to practice the Sports Festival Opening and Closing Ceremony. All of the classes are lined up very nicely and are all standing straight! Sports Festival is only a few days away. Let’s all do our best!

After Sports Festival practice, Nathan Teacher read a Halloween story to Honeybee Class. This month they have been learning many Halloween words such as: bat, black cat, ghost and jack o’lantern, and more. How many do you know?

Today’s lunch was fish with miso, natto with cabbage, brown rice with beans and Chinese lettuce miso soup. Yummy!

みついし日記

朝のわくわくるーむのお部屋を覗いてみましたよ。

登園時お母さんやお父さんと離れる際、ちょっぴり寂しい事もありますが・・。

気持ちが落ち着くと先生と絵本を読んだり、玩具で思い思いにあそんでいますよ♪

こちらは「がんばれ!がんばれ!」とちゅうりっぷ組のお友だちを温かく見守ってくれています(*´ω`*)

ひまわり組のお友だちはもうすっかりお兄さんお姉さんのお顔ですね。

今日は火災を想定した避難訓練でした。

隣の公園まで、怪我無く避難できました☆

本日の給食は黒米玄米ご飯、竹輪の磯部揚げ、小松菜と油揚げの和え物、納豆、みそ汁(さつまいも)です。

みついし日記🎃

先週の台風が嘘のように、雲一つもない秋晴れが素敵な一日でした。

10月には子どもたちが大好きなハロウィンがあります。みついしこども園では、運動会が終わった次週の土曜日にハロウィンパーティーがあります。

何年前からか日本でもハロウィンの時期になるとお菓子、飾り、衣装などハロウィン色に染まります。

当園でも10月になってからハロウィンに向けてちょっとずつハロウィンの飾りなどで盛り上げています。

玄関ホールでは大きな「Jack-O-Lantern」が子どもたちを迎えてくれます。

事務所の受付カウンターも、もちろんハロウィン色ですね。(*^▽^*)

3歳児のお部屋前のローカには子どもたちが作った「手形Bat」が・・・。

2歳児では一人ずつ大きな「Pumpkin」を作りました!

給食室の大きな窓には「Ghost」や「Skeleton」がみんなを見ています♡

0&1歳のお部屋の前の階段にも子どもたちが作ったハロウィンの飾り。「Bat」にみえたり、「Ghost」にみえたりと面白いですね~。

こういう風に子どもたちも先生たちも運動会に向けて忙しい中でも、ちょっとずつハロウィンを楽しんでいます。今年のハロウィンパーティーはどんなお楽しみが待っているのでしょうか?

11月2日のハロウィンパーティーでみなさまをお待ちしております❕<(_ _)>

今日の給食は玄米ご飯、厚揚げの酢豚風、チンゲン菜の納豆和え、そして、しめじのみそ汁でした。